De eerste echte Lifestyleweek!

De afgelopen week was in één woord; overweldigend! Mijn eerste echte Lifestyle week. Het was een succes, ondanks de kleine opstartproblemen. Hierdoor moest ik helaas de eerste twee dagen missen. 

De eerste dag stond in het teken van ‘appearance’ en ‘human movement’. Bij het blok ‘appearance’ hoorde een eigen georganiseerde modeshow met kledingstukken die men zelf moest costumizen. Met oude kledingstukken kun je zo makkelijk een nieuw stuk creëren! Neem een aantal oude shirts met een fijn stofje. Knip van één, die je als bovenstuk wilt gebruiken, de mouwen eraf (zodat het op een hemdje lijkt), knip van de andere shirts onderaan stukken eraf en naai deze onder elkaar aan het eerste shirt. Zo maak je een jurkje. Een leuk riempje eromheen en voila! Tegenwoordig zie je veel zelfgemaakte kleding op straat.
Vervolgens hoorden er bij het blok ‘human movement’ verschillende soorten spelletjes met betrekking tot verschillende landen. Voor mij is sport en bewegen altijd een belangrijk onderdeel geweest van mij leven. Het geeft je niet alleen een heerlijk gevoel op het moment zelf maar het zorgt er ook voor dat je lekker in je vel zit. Het is niet voor alle mensen even aantrekkelijk om van je luie reet te komen maar geloof me mensen; just do it! Je kunt zoveel van anderen leren maar ook zeker van jezelf.

De tweede dag stond in het teken van de domeinen ‘living’ en ‘leisure’. De eerste opdracht, over ‘living’, was dat je zelf een nieuw concept bij een ruimte moest bedenken. Alle bijkomende problemen, zoals geld en haalbaarheid, negerend, mocht je je gedachten de vrije loop laten en er iets moois van maken. Een idee is bijvoorbeeld om ruimten die doorgaans een slechte invloed hebben op mensen, zoals een wachtkamer van een ziekenhuis, te veranderen in een plek die mensen gerust stelt. Hang de wachtkamer vol met grappige medische weetjes, maak de mensen aan het lachen, zorg dat ze hun pijn vergeten. Huur een geweldige verhalenverteller in. Organiseer mini flash mobs in het ziekenhuis. Negatieve gedachten vervangen door positieve maakt de mens zoveel gelukkiger!

Dag drie, eindelijk kon ik dan ook aanwezig zijn. Deze dag stond in het teken van ‘health’ en ‘food’. We kregen deze ochtend een aantal mini workshops zoals, leppelen (muziek maken met lepels), masseren, hoe ga ik om met stress, leer positief te denken en ontspanningsoefeningen. Allemaal heel leerzaam en iedereen had er lol in! Zo maakten we al kennis met verschillende manieren die je kunt gebruiken om je gezondheid te beïnvloeden. Niet alleen sport en onze lichamelijke gesteldheid is belangrijk voor onze gezondheid maar ook ons eetpatroon. Hiermee kwamen we bij het domein ‘food’. Het idee was om met z’n allen, inclusief tweede en derdejaars studenten, te gaan eten in het Tivolipark. Helaas konden we er niet in en moesten we een andere plek zoeken om het voedsel, dat de derdejaars hadden meegebracht, te nuttigen. De verschillende groepjes verspreiden zich over het centrum van Tilburg om geblinddoekt te raden wat we voorgeschoteld kregen.
Uiteindelijk, waar iedereen met spanning naar had uitgekeken, werden de klassen bekendgemaakt. 1F zal komend jaar mijn klasje heten. Zo op het eerste gezicht een vrolijke, enthousiaste groep meiden, die de school dit jaar gaat verbazen met hun ideeën.

Donderdag, festivaldag. Geweldig om een festival te organiseren in een introductieweek! De muziek was goed, het eten chill en het heerlijke weer hielp ook nog een handje mee. Geslaagd dagje, gezellig ook, een goede manier om je klasgenootjes wat beter te leren kennen. We waren allemaal ook ontzettend blij met onze glittertatoeages!

Vrijdag was de afsluiting van deze enerverende week. Want spannend was het zeker. Gelukkig hebben we een weekend om alle indrukken van de afgelopen week te verwerken. De afsluiting was naar mijn idee zeer gepast. Het college over dromen maakte me bewust van het feit dat je je creatieve geest moet uitten. De beste ideeën komen wanneer je ze het minst verwacht, hier moet je voor openstaan. Niets is te gek, een goed idee mag gek zijn! We schreven allemaal onze droom voor de komende jaren op een papiertje, stopten dit in een kokertje en verzamelden ze allemaal in een grote vaas. Deze zal goed bewaard worden en wanneer we deze spannende studie hebben afgerond gaan we kijken wat er van onze dromen terecht is gekomen. Kom maar op! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s